Srijeda, 02. septembar/rujan 2015, 20:59 CET

SAD dale rok Iranu za saradnju sa IAEA

29.11.2012
SAD su postavile rok Iranu do marta naredne godine da počne da istinski sarađuje sa Međunarodnom agencijom UN za atomsku energiju /IAEA/ ili će apelovati da se to pitanje prebaci na Savjet bezbjednosti UN.

U komentarima američkog diplomate Roberta Vuda upravnom odboru Međunarodne agencije za atomsku energiju /IAEA/ vidi se rastuća frustracija Vašingtona zbog nedostatka rezultata u istrazi o mogućim vojnim dimenzijama nuklearnog programa Teherana.

Iran tvrdi da program ima samo mirnodopske ciljeve, navodi Rojters.

"Ako Iran do marta ne počne suštinsku saradnju sa IAEA, SAD će apelovati na odbor da se ovaj slučaj i nedostatak saradnje iznesu pred Savjet bezbjednosti UN", rekao je Vud.

On je dodao da se ne smije dozvoliti da Iran beskonačno ignoriše svoje obaveze. "Iran sada mora da suštinski i istinski djeluje", rekao je Vud.

Šef IAEA Jukija Amano rekao je ranije danas da ova agencija UN nije uspjela da utvrdi u posljednjih godinu dana da li Iran razvija atomsko oružje.
29 novembar/studeni 2012
29 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.