Subota, 30. april/travanj 2016, 11:02 CET

  Assange se razbolio zbog manjka svjetla i svježeg zraka

  29.11.2012

  Osnivač WikiLeaksa Julian Assange, čiji je dom posljednjih mjeseci Ambasada Ekvadora u Londonu, ima hroničnu bolest pluća, koja se svakog trenutka može pogoršati, javljaju mediji.

  Assange je u ovoj ambasadi u Londonu pronašao utočište u junu kako bi izbjegao izručenje Švedskoj, gdje je optužen za seksualno zlostavljanje.

  "Kao što je poznato, Assange boravi u veoma malom prostoru. Ambasada ima tek nekoliko prozora, no problem je i u tome što je London u ovom periodu mračan i taman. On je suočen sa zdravstvenim problemima zbog manjka svježeg zraka i sunčeve svjetlosti", kazala je Ana Alban, ambasadorica Ekvadora.

  Inače, Ekvador, koji je odobrio azil Assangeu, zatražio je od Velike Britanije da mu osigura odgovarajuću zdravstvenu pomoć ukoliko to bude potrebno, uz obećanje da ga neće uhapsiti.

  Kako je navela Alban, osnivač Wikileaksa u ovim prostorijama živi u teškim uslovima, a posjetioce prima nakon što osoblje završi posao.
  29 novembar/studeni 2012
  29 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.