Utorak, 03. maj/svibanj 2016, 18:22 CET

  Rusija će u UN glasati za Palestinu

  28.11.2012
  Rusija će glasati za unapređenje statusa Palestinaca u Ujedinjenim nacijama, najavilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Moskvi.

  "Ruska Federacija će glasati za tu rezoluciju zasnovanu na našoj principijelnoj poziciji", saopštilo je rusko ministarstvo pred glasanje u Generalnoj skupštini UN koje se održava u četvrtak, prenosi Tanjug.

  Rusija je stalna članica Saveta bezbednosti UN i već odavno najavljuje da će podržati rezoluciju koja garantuje Palestinskoj upravi status "države nečlanice".

  "Naša podrška toj odluci Generalne skupštine je takođe diktirana činjenicom da na taj korak Palestinci ne gledaju kao alternativu mirovnom procesu na Bliskom istoku", naglašava se u saopštenju i dodaje da bi "u ovoj fazi međunarodni i regionalni napori trebalo da se usredsrede na hitnu obnovu izraelsko-palestinskih pregovora".

  Očekuje se da će većina od 193 zemlje članice UN glasati za rezoluciju, uključujući Rusiju i Kinu.

  Za rezoluciju će, kako su najavile, glasati Francuska, Španija, Norveška, Danska, Švajcarska i Austrija.
  28 novembar/studeni 2012
  28 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.