Četvrtak, 29. januar/siječanj 2015, 17:22 CET

Vijesti

Rusija će u UN glasati za Palestinu

28.11.2012
Rusija će glasati za unapređenje statusa Palestinaca u Ujedinjenim nacijama, najavilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Moskvi.

"Ruska Federacija će glasati za tu rezoluciju zasnovanu na našoj principijelnoj poziciji", saopštilo je rusko ministarstvo pred glasanje u Generalnoj skupštini UN koje se održava u četvrtak, prenosi Tanjug.

Rusija je stalna članica Saveta bezbednosti UN i već odavno najavljuje da će podržati rezoluciju koja garantuje Palestinskoj upravi status "države nečlanice".

"Naša podrška toj odluci Generalne skupštine je takođe diktirana činjenicom da na taj korak Palestinci ne gledaju kao alternativu mirovnom procesu na Bliskom istoku", naglašava se u saopštenju i dodaje da bi "u ovoj fazi međunarodni i regionalni napori trebalo da se usredsrede na hitnu obnovu izraelsko-palestinskih pregovora".

Očekuje se da će većina od 193 zemlje članice UN glasati za rezoluciju, uključujući Rusiju i Kinu.

Za rezoluciju će, kako su najavile, glasati Francuska, Španija, Norveška, Danska, Švajcarska i Austrija.
28 novembar/studeni 2012
28 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
5. februar: "Perspektiva" - novi serijal RSEi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
28.01.2015
RSE u saradnji sa Mebius filmom 5. februara počinje s emitovanjem jednogodišnjeg TV serijala o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U 52 emisije, snimljene u formi dijaloga i sučeljavanja, gostuju angažovani mladi muzičari iz regiona, kao što su Edo Maajka, Marcello, Brano Jakubović, Remy i drugi. Serijal, koji će biti emitovana na BHT-u i 25 drugih televizijskih stanica iz regiona, počinjemo pričom mladih iz Mostara.