Petak, 06. maj/svibanj 2016, 16:58 CET

  Ljubljana: Protest protiv vlade i policije

  27.11.2012
  Nekoliko stotina ljudi okupilo se u utorak kasno posle podne na Kongresnom trgu u Ljubljani protestujući protiv vlade i policije, koja je juče intervenisala tokom demonstracija u Mariboru, javlja dopisnik agencije Beta.

  Demonstranti su bacali petarde, a zapalili su i sliku ministra unutrašnjih poslova Vinka Gorenjaka. Sa Kongresnog trga učesnici su se uputili prema zgradi parlamenta, gde ih je zaustavila policija.

  Demonstrante je na putu do parlamenta policija upozorila da protest nije zvanično prijavljen, na šta su se čuli povici "čuvate lopove". 

  U ponedeljak se u Mariboru okupilo 10.000 ljudi, tražeći ostavku gradonačelnika Franca Kanglera. Protest u Mariboru je prerastao u nerede, u kojima je povređeno najmanje pet policajaca i nekoliko demonstranata. U neredima je oštećeno i 14 policijskih automobila.
  27 novembar/studeni 2012
  27 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.