Srijeda, 27. maj/svibanj 2015, 11:47 CET

Ljubljana: Protest protiv vlade i policije

27.11.2012
Nekoliko stotina ljudi okupilo se u utorak kasno posle podne na Kongresnom trgu u Ljubljani protestujući protiv vlade i policije, koja je juče intervenisala tokom demonstracija u Mariboru, javlja dopisnik agencije Beta.

Demonstranti su bacali petarde, a zapalili su i sliku ministra unutrašnjih poslova Vinka Gorenjaka. Sa Kongresnog trga učesnici su se uputili prema zgradi parlamenta, gde ih je zaustavila policija.

Demonstrante je na putu do parlamenta policija upozorila da protest nije zvanično prijavljen, na šta su se čuli povici "čuvate lopove". 

U ponedeljak se u Mariboru okupilo 10.000 ljudi, tražeći ostavku gradonačelnika Franca Kanglera. Protest u Mariboru je prerastao u nerede, u kojima je povređeno najmanje pet policajaca i nekoliko demonstranata. U neredima je oštećeno i 14 policijskih automobila.
27 novembar/studeni 2012
27 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.