Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 21:23 CET

  Dačić:Potrebno naći rješenje za normalizaciju odnosa

  27.11.2012
  Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je potrebno naći rešenja za "jednu vrstu"
  normalizacije odnosa sa Hrvatskom i da već nekoliko mjeseci traži dijalog sa predstavnicima Vlade Hrvatske, ali da ne dobija odgovor.

  "Ne smijemo dozvoliti da taj led postaje deblji. Treba iznaći neko rješenje za jednu vrstu normalizacije odnosa sa Hrvatskom", rekao je Dačić za Radio-televiziju B92.

  On je naveo da se predsjednik Vlade Kosova Hašim Tači prije sastanka u Briselu sa predstavnicima vlade Srbije sastao sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem koji je, prema riječima Dačića, Tačiju ponudio da posreduje u dijalogu između njega i premijera Srbije.

  "Ja sad pitam ko će da posreduje u dijalogu između Milanovića i mene, jer ja taj dijalog tražim već nekoliko mjeseci. Predlažem, a odgovora nema", istakao je predsjednik Vlade Srbije.

  Dačić je ocijenio da hrvatska strana "jednostavno nije previše zainteresovana" i dodao da ako oni nisu zainteresovani za dijalog nije ni on.
  27 novembar/studeni 2012
  27 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.