Subota, 28. mart/ožujak 2015, 23:15 CET

Vijesti

Dačić:Potrebno naći rješenje za normalizaciju odnosa

27.11.2012
Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je potrebno naći rešenja za "jednu vrstu"
normalizacije odnosa sa Hrvatskom i da već nekoliko mjeseci traži dijalog sa predstavnicima Vlade Hrvatske, ali da ne dobija odgovor.

"Ne smijemo dozvoliti da taj led postaje deblji. Treba iznaći neko rješenje za jednu vrstu normalizacije odnosa sa Hrvatskom", rekao je Dačić za Radio-televiziju B92.

On je naveo da se predsjednik Vlade Kosova Hašim Tači prije sastanka u Briselu sa predstavnicima vlade Srbije sastao sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem koji je, prema riječima Dačića, Tačiju ponudio da posreduje u dijalogu između njega i premijera Srbije.

"Ja sad pitam ko će da posreduje u dijalogu između Milanovića i mene, jer ja taj dijalog tražim već nekoliko mjeseci. Predlažem, a odgovora nema", istakao je predsjednik Vlade Srbije.

Dačić je ocijenio da hrvatska strana "jednostavno nije previše zainteresovana" i dodao da ako oni nisu zainteresovani za dijalog nije ni on.
27 novembar/studeni 2012
27 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Treća epizoda - Budvai
|| 0:00:00
...  
🔇
X
21.03.2015
RSE u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) emituje jednogodišnji TV serijal o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je treća epizoda drugog ciklusa koja govori o mladima iz Budve. Voditelj i moderator je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.