Subota, 30. maj/svibanj 2015, 18:25 CET

Uhapšeno 5 bivših čelnika Srbokopa

27.11.2012
Policija u Srbiji  je uhapsila pet bivših čelnika preduzeća Srbokop osumnjičenih da su oštetili tu firmu za više od 1,7 miliona eura prodajom objekata ispod cijene.

MUP saopštava da su oni takođe objekte te firme ustupali po cijenama nižim od tržišnih i da su prodajom udjela oštetili preduzeće i omogućili većem broju fizičkih i pravnih lica protivpravnu imovinsku korist od 1,7 miliona eura.

Uhapšeni su bivši predsjednik Upravnog odbora Srbokopa Miodrag S. i bivši članovi Upravnog odbora Nenad M. , Milan P. i Jelica V. , kao i odgovorno lice u Srbokopu Vlada K.

Oni se terete za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja koje su, prema saopštenju policije, izvršili od avgusta 2004. godine do 13. maja 2010. godine.
27 novembar/studeni 2012
27 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Banja Lukai
|| 0:00:00
...  
🔇
X
30.05.2015
Radio Slobodna Evropa u suradnji sa National Endowment for Democracy (NED) emitira TV serijal o najosjetljivijim temama koje tište mlade na Balkanu. Ovo je prva epizoda petog ciklusa Serijala u kojoj govore mladi iz Banje Luke. Srednjoškolci iz ovog bh. grada razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici, školi. Voditeljica i moderatorica je Remi, vokalistica benda Elemental. Producent je Mebius film iz Sarajeva.