Srijeda, 02. septembar/rujan 2015, 10:33 CET

Riker razgovarao s Dačićem o Kosovu

27.11.2012

Premijer Srbije Ivica Dačić i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Filip Riker naglasili su da nastavak dijaloga Beograda i Prištine doprinosi stabilizovanju situacije i približavanju Srbije EU.

Na sastanku je ocijenjeno da je dijalog jedini put za uspostavljanje trajne stabilnosti i da je cilj postizanje zajedničkih i pravednih rješenja, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Dačić i Riker pozitivno su ocijenili i razvoj bilateralnih odnosa između Srbije i SAD.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti unapređenja ekonomske saradnje dvije zemlje da bi se brže prevazišle ekonomske teškoće u kojima se Srbija nalazi.

Tokom susreta je istaknuto i da SAD podržavaju Srbiju na evropskom putu i smatraju je važnim partnerom u regionu.

Kako je u međuvremenu najavljeno, Riker će popodne razgovarati i s prvim potpredsjednikom vlade i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem i savetnikom predsjednika Srbije Markom Đurićem.
27 novembar/studeni 2012
27 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.