Četvrtak, 29. januar/siječanj 2015, 07:19 CET

Vijesti

Riker razgovarao s Dačićem o Kosovu

27.11.2012

Premijer Srbije Ivica Dačić i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Filip Riker naglasili su da nastavak dijaloga Beograda i Prištine doprinosi stabilizovanju situacije i približavanju Srbije EU.

Na sastanku je ocijenjeno da je dijalog jedini put za uspostavljanje trajne stabilnosti i da je cilj postizanje zajedničkih i pravednih rješenja, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Dačić i Riker pozitivno su ocijenili i razvoj bilateralnih odnosa između Srbije i SAD.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti unapređenja ekonomske saradnje dvije zemlje da bi se brže prevazišle ekonomske teškoće u kojima se Srbija nalazi.

Tokom susreta je istaknuto i da SAD podržavaju Srbiju na evropskom putu i smatraju je važnim partnerom u regionu.

Kako je u međuvremenu najavljeno, Riker će popodne razgovarati i s prvim potpredsjednikom vlade i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem i savetnikom predsjednika Srbije Markom Đurićem.
27 novembar/studeni 2012
27 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
5. februar: "Perspektiva" - novi serijal RSEi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
28.01.2015
RSE u saradnji sa Mebius filmom 5. februara počinje s emitovanjem jednogodišnjeg TV serijala o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U 52 emisije, snimljene u formi dijaloga i sučeljavanja, gostuju angažovani mladi muzičari iz regiona, kao što su Edo Maajka, Marcello, Brano Jakubović, Remy i drugi. Serijal, koji će biti emitovana na BHT-u i 25 drugih televizijskih stanica iz regiona, počinjemo pričom mladih iz Mostara.