Srijeda, 01. juli/srpanj 2015, 18:56 CET

Anketa: Pahor u prednosti nad Tuerkom

27.11.2012
Predsjednički kandidat Borut Pahor u velikoj je prednosti u odnosu na aktualnog predsjednika Slovenije Danila Tuerka pred drugi krug predsjedničkih izbora koji se održavaju u nedjelju, pokazalo je ispitivanje što ga je u utorak objavio portal slovenskog Telekoma.
  
Izbor bivšeg premijera na mjesto predsjednika države podržava 69 posto ispitanika, dok bi Tuerku svoj glas dalo samo 31 posto, pokazala je anketa agencije Episcenter na temelju telefonske ankete provedene krajem prošle sedmice. U izbornoj prognozi uzeti su u obzir samo ispitanici koji će sigurno izaći na izbore i koji su već donijeli odluku za koga će glasati.
   
Znatnu prednost bivšeg premijera Boruta Pahora - koji obećava da bi kao predsjednik djelovao integrativno, te da bi zajedno s vladom radio na društvenom sporazumu o reformama i izlasku iz krize - pokazuju i neka druga ispitivanja.
27 novembar/studeni 2012
27 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
27.06.2015
TV serijal 'Perspektiva' o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED (National Endowment for Democracy) nakon petog ciklusa pravi ljetnu pauzu. U naredna dva mjeseca u kolažnim emisijama moći ćete vidjeti interesantne detalje sa snimanja Serijala u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. Producent je Mebius film iz Sarajeva.