Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 21:19 CET

  Anketa: Pahor u prednosti nad Tuerkom

  27.11.2012
  Predsjednički kandidat Borut Pahor u velikoj je prednosti u odnosu na aktualnog predsjednika Slovenije Danila Tuerka pred drugi krug predsjedničkih izbora koji se održavaju u nedjelju, pokazalo je ispitivanje što ga je u utorak objavio portal slovenskog Telekoma.
    
  Izbor bivšeg premijera na mjesto predsjednika države podržava 69 posto ispitanika, dok bi Tuerku svoj glas dalo samo 31 posto, pokazala je anketa agencije Episcenter na temelju telefonske ankete provedene krajem prošle sedmice. U izbornoj prognozi uzeti su u obzir samo ispitanici koji će sigurno izaći na izbore i koji su već donijeli odluku za koga će glasati.
     
  Znatnu prednost bivšeg premijera Boruta Pahora - koji obećava da bi kao predsjednik djelovao integrativno, te da bi zajedno s vladom radio na društvenom sporazumu o reformama i izlasku iz krize - pokazuju i neka druga ispitivanja.
  27 novembar/studeni 2012
  27 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.