Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 00:35 CET

  File: Potrebno smirivanje emocija u regionu

  26.11.2012
  Evropski komesar za proširenje štefan File, komentarišući novo zahlađenje odnosa između Srbije i Hrvatske zbog oslobađajuće presude hrvatskim generalima Mladenu Markaču i Ante Gotovini, rekao je da je važno da rodbine žrtava nađu mir.

  "Rekao sam da je pomirenje dugoročan proces i važno je da rodbina žrtava nađe mir", rekao je File na konferenciji za novinare u Zagrebu posle razgovora s hrvatskim državnicima.

  On je dodao da veruje da će "hrvatsko pravosuđe imati koristi od podataka koje je prikupio Haški tribunal", prenela je hrvatska novinska agencija Hina.

  "Verujem da će političari na obe strane naći izlaz i doprineti hlađenju emocija u korist regiona", kazao je File.

  Evropski komesar izrazio je uverenje da će Hrvatska do 1. jula iduće godine postati članica Evropske unije i dodao da će od toga imati korist ceo region.

  File je u Zagrebu razgovarao sa hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem, premijerom Zoranom Milanovićem i predsednikom Sabora Josipom Lekom.
  26 novembar/studeni 2012
  26 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.