Četvrtak, 26. novembar/studeni 2015, 22:24 CET

File: Potrebno smirivanje emocija u regionu

26.11.2012
Evropski komesar za proširenje štefan File, komentarišući novo zahlađenje odnosa između Srbije i Hrvatske zbog oslobađajuće presude hrvatskim generalima Mladenu Markaču i Ante Gotovini, rekao je da je važno da rodbine žrtava nađu mir.

"Rekao sam da je pomirenje dugoročan proces i važno je da rodbina žrtava nađe mir", rekao je File na konferenciji za novinare u Zagrebu posle razgovora s hrvatskim državnicima.

On je dodao da veruje da će "hrvatsko pravosuđe imati koristi od podataka koje je prikupio Haški tribunal", prenela je hrvatska novinska agencija Hina.

"Verujem da će političari na obe strane naći izlaz i doprineti hlađenju emocija u korist regiona", kazao je File.

Evropski komesar izrazio je uverenje da će Hrvatska do 1. jula iduće godine postati članica Evropske unije i dodao da će od toga imati korist ceo region.

File je u Zagrebu razgovarao sa hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem, premijerom Zoranom Milanovićem i predsednikom Sabora Josipom Lekom.
26 novembar/studeni 2012
26 novembar/studeni 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.