Petak, 06. maj/svibanj 2016, 01:50 CET

  Meksiko: Uhapšen jedan od 10 najtraženijih bjegunaca sa FBI liste

  23.11.2012
  Meksička savezna policija uhapsila je ubicu, silovatelja i člana narko bande Joea Luisa Saenza, jednog od 10 najtraženijih bjegunaca sa FBI-eve liste, saopćila je u petak vlada.

  Saenz, američki državljanin, uhapšen je u gradu Guadalahareu na zapadu Meksika u četvrtak nakon istrage koju je provela savezna policija u saradnji s FBI-em.

  Prema tvrdnjama FBI-a, Saenz je osumnjičen za pucnjavu i ubistvo dva suparnička člana bande u Los Angelesu u julu 1998. godine, prenio je Reuters.

  Manje od dvije sedmice kasnije, Saenz je oteo, silovao i ubio svoju djevojku. Također se sumnja da je Saenz ubio drugog muškarca u oktobru 2008. godine u Los Angelesu.

  Prema podacima FBI-a, Saenz ima između 36 i 37 godina, a ponuđena je nagrada u iznosu od 100.000 dolara za informacije koje mogu dovesti do njegovog hapšenja.

  Rođen u Los Angelesu, Saenz je često putovao između Sjedinjenih Američkih Država i Meksika i vjeruje se da radi za meksički narko kartel.

  Imao je veliki broj lažnih imena, uključujuči Zapp, Peanut Joe Smiley i Honeycutt.
  23 novembar/studeni 2012
  23 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.