Petak, 30. januar/siječanj 2015, 16:30 CET

Vijesti

Kosovo: Aleksandar Bulatović oslobođen optužbe za ratni zločin

23.11.2012
Mešovito sudsko veće, sastavljeno od dvoje EULEX-ovih sudija i jednog lokalnog sudije, pod predsedavanjem EULEX-ovog sudije u Okružnom sudu u Prištini, oslobodilo je Aleksandra Bulatovića optužbe za krivično delo ratnih zločina protiv civilnog stanovništva.

Sudsko veće je ustanovilo da su predstavljeni dokazi bili nedovoljni da bi se dokazalo da je optuženi počinio krivično delo za koje se tereti.

Aleksandar Bulatović bio je optužen za učešće u grupi koja je navodno zlostavljala civila, Dželjadina Idrizija, za koga je ustanovljeno da je 1999 godine ubijen u Kosovu Polju. 

Slučaj je bio krivično gonjen od strane EULEX-ovog tužioca iz Kancelarije Specijalnog Tužioca Kosova (KSTK).
23 novembar/studeni 2012
23 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
5. februar: "Perspektiva" - novi serijal RSEi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
28.01.2015
RSE u saradnji sa Mebius filmom 5. februara počinje s emitovanjem jednogodišnjeg TV serijala o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U 52 emisije, snimljene u formi dijaloga i sučeljavanja, gostuju angažovani mladi muzičari iz regiona, kao što su Edo Maajka, Marcello, Brano Jakubović, Remy i drugi. Serijal, koji će biti emitovana na BHT-u i 25 drugih televizijskih stanica iz regiona, počinjemo pričom mladih iz Mostara.