Ponedjeljak, 30. novembar/studeni 2015, 08:59 CET

Situacija na severu Kosova mirna nakon jučerašnjih incidenata

23.11.2012
Situacija na severu Kosova danas je mirna, u odnosu na jučerašnje incidente. Napetost između Albanaca i Srba u naselju Brđani dovela je do obustave obnove albanskih kuća u tom delu. Zvaničnici opštine obećali su da će se radovi nastaviti, te su istovremeno izvršili i inaguraciju triju obnovljenih kuća.

Predsednik Opštine Avni Kastrati za RSE je izjavio da će radovi na obnovi albanskih kuća u naselju Brđani biti nastavljeni.

“Radovi u naselju Brđani će se nastaviti. U malo daljim mestima, daćemo mogućnost KFOR-u, EULEX-u ali i Policiji Kosova da  poduzmu dodatne mere radi sigurnosti radnicima koji rade na te objekte”, kazao je Kastrati.

Iz Policije Kosova danas kažu da je situacija na serveru mirna.

“Incidenata danas nije bilo. Danas nema dodatnih snaga kao što je to bilo juče, ali patroliraju snage policije, uključujući i KFOR i EULEX”, kazao je portparol policije u Mitrovici Besim Hoti.

Srbi na severu protive se obnovi albanskih kuća. Po njihovim rečima, kuće nemaju dozvolu za izgradnju, te postoji i bojazan da se one grade za one koji nikada nisu živeli u severnom delu Mitrovice.
23 novembar/studeni 2012
23 novembar/studeni 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika