Nedjelja, 24. maj/svibanj 2015, 09:13 CET

Situacija na severu Kosova mirna nakon jučerašnjih incidenata

23.11.2012
Situacija na severu Kosova danas je mirna, u odnosu na jučerašnje incidente. Napetost između Albanaca i Srba u naselju Brđani dovela je do obustave obnove albanskih kuća u tom delu. Zvaničnici opštine obećali su da će se radovi nastaviti, te su istovremeno izvršili i inaguraciju triju obnovljenih kuća.

Predsednik Opštine Avni Kastrati za RSE je izjavio da će radovi na obnovi albanskih kuća u naselju Brđani biti nastavljeni.

“Radovi u naselju Brđani će se nastaviti. U malo daljim mestima, daćemo mogućnost KFOR-u, EULEX-u ali i Policiji Kosova da  poduzmu dodatne mere radi sigurnosti radnicima koji rade na te objekte”, kazao je Kastrati.

Iz Policije Kosova danas kažu da je situacija na serveru mirna.

“Incidenata danas nije bilo. Danas nema dodatnih snaga kao što je to bilo juče, ali patroliraju snage policije, uključujući i KFOR i EULEX”, kazao je portparol policije u Mitrovici Besim Hoti.

Srbi na severu protive se obnovi albanskih kuća. Po njihovim rečima, kuće nemaju dozvolu za izgradnju, te postoji i bojazan da se one grade za one koji nikada nisu živeli u severnom delu Mitrovice.
23 novembar/studeni 2012
23 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.