Četvrtak, 02. april/travanj 2015, 02:11 CET

Vijesti

Odgođena sjednica CIK-a BIH

23.11.2012
Centralna izborna komisija (CIK) BiH  odgodila je današnju sjednicu, nakon što je Predstavnički dom parlamenta BiH sinoć imenovao dva nova člana Komisije iz reda bošnjačkog i srpskog naroda, o čemu  još nije dobio zvaničnu odluku parlamenta, rekla je Srni član CIK-a BiH Irena Hadžiabdić.

Ona je pojasnila da bi CIK, s ozbirom na te okolnosti, djelovao danas u starom sastavu, što bi uticalo na validnost i zakonitost odluka sa sjednice.

"Do sada su odluke parlamenta BiH o imenovanju članova Komisije uglavnom stupale na snagu danom donošenja, ali mi ćemo sačekati njihovo dostavljanje CIK-u, što će se desiti najvjerovatnije u naredni ponedeljak ili utorak, kada ćemo zakazati narednu sjednicu Komisije",  precizirala je Hadžiabdićeva.

Na današnjoj sjednici CIK-a BiH trebali su da budu razmatrani zamjenski mandati, odnosno neprihvatanje određenog broja mandata u opštinskim vijećima u Federaciji BiH i skupštinama opština u Republici Srpskoj.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na jučerašnjoj sjednici za hrvatskog člana ponovo je izabrao Stjepana Mikića, za bošnjačkog Ahmeta Šantića, umjesto Vedrana Hadžovića, dok je za srpskog člana imenovan Novak Božičković, umjesto Tihomira Vujičića.
23 novembar/studeni 2012
23 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Budvai
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.03.2015
RSE u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) emituje jednogodišnji TV serijal o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda koja govori o mladima iz Budve. Voditelj i moderator je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.