Petak, 27. novembar/studeni 2015, 11:02 CET

U fokusu Fileove posjete BIH provođenje Mape puta

23.11.2012
Komesar EU za proširenje Štefan File tokom posjete BiH u utorak, 27. novembra, razgovaraće sa domaćim zvaničnicima o  provođenju "Mape puta" dogovorene 27. juna u Briselu.

"Svrha posjete je drugi krug dijaloga na visokom nivou o procesu pristupanja EU. Fokus će biti na provođenju `Mape puta` dogovorene na prvom sastanku održanom 27. juna u Briselu i neophodnim koracima koji treba da uslijede", saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

U saopštenju se napominje da će ova posjeta uslijediti samo nekoliko sedmica nakon objavljivanja izvještaja o napretku BiH, te zajedničke posjete visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton i američkog državnog sekretara Hilari Klinton.

Iz Delegacije Evropske unije ističu da Fileova posjeta predstavlja "još jedan signal evropskog podsticaja vlastima BiH da nastave sa neophodnim reformama za napredak zemlje na putu evropskih integracija, a u korist svojih građa".

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda rekao je juče da od Fileove posjete očekuje "presjek i inventuru urađenog".

"Svijetla obraza idem na sastanak sa njim, jer sve što je bilo do Savjeta ministara BiH kad je riječ o briselskoj `Mapi puta` do sada je ispunjeno", istakao je Bevanda.
23 novembar/studeni 2012
23 novembar/studeni 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.