Utorak, 24. maj/svibanj 2016, 13:50 CET

  Vijesti

  Đukanovićeva sestra tužila "Vijesti" i "Dan"

  23.11.2012
  Podgorički advokat Ana Kolarević podnela je tužbu protiv dnevnih novina "Dan" i "Vijesti" zbog serije tekstova o aferi "Telekom".

  Kolarević je zatražila da joj, zbog pretrpljenih duševnih bolova, isplate po 100.000 evra

  Sestra mandatara za sastav nove crnogorske vlade Mila Đukanovića, navela je u tužbi da su ti mediji u dužem periodu objavljivali njene fotografije i tekstove sa senzacionalističkim naslovima u cilju diskreditacije.

  Tužbama su obuhvaćeni tekstovi u kojima se navode izveštaji američkih istražnih organa da je "Mađar telekom", prilikom kupovine crnogorskog "Telekoma", podmitio više zvaničnika iz Crne Gore sa ukupno 7,35 miliona evra.

  Kolarevićeva je u tužbi navela da su je "Dan" i "Vijesti" zlonamerno u kontinuitetu dovodili u vezu s korupcijom u privatizaciji "Telekoma", plasirajući informacije kao tačne i istinite, bez prethodne provere.

  Ona je, kako prenose podgorički mediji, navela da su tekstovi napisani suprotno novinarskom kodeksu, kao i da je želja za većim tiražom i napadima na njena lična prava bila veća od želje za utvrđivanjem i objavljivanjem istine.

  Direktor "Vijesti" Željko Ivanović kazao je da tužbu vidi kao najavu da će Đukanović nastaviti politiku progona nezavisnih medija.

  Zamenik glavnog i odgovornog urednika "Dana" Nikola Marković smatra da tužba pokazuje da se režim Đukanovića "urušava".
  23 novembar/studeni 2012
  23 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva" u Cazinu i Velikoj Kladuši (1. dio)i
  X
  22.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima u Velikoj Kladuši. Voditelj je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.