Srijeda, 02. septembar/rujan 2015, 00:19 CET

Đukanovićeva sestra tužila "Vijesti" i "Dan"

23.11.2012
Podgorički advokat Ana Kolarević podnela je tužbu protiv dnevnih novina "Dan" i "Vijesti" zbog serije tekstova o aferi "Telekom".

Kolarević je zatražila da joj, zbog pretrpljenih duševnih bolova, isplate po 100.000 evra

Sestra mandatara za sastav nove crnogorske vlade Mila Đukanovića, navela je u tužbi da su ti mediji u dužem periodu objavljivali njene fotografije i tekstove sa senzacionalističkim naslovima u cilju diskreditacije.

Tužbama su obuhvaćeni tekstovi u kojima se navode izveštaji američkih istražnih organa da je "Mađar telekom", prilikom kupovine crnogorskog "Telekoma", podmitio više zvaničnika iz Crne Gore sa ukupno 7,35 miliona evra.

Kolarevićeva je u tužbi navela da su je "Dan" i "Vijesti" zlonamerno u kontinuitetu dovodili u vezu s korupcijom u privatizaciji "Telekoma", plasirajući informacije kao tačne i istinite, bez prethodne provere.

Ona je, kako prenose podgorički mediji, navela da su tekstovi napisani suprotno novinarskom kodeksu, kao i da je želja za većim tiražom i napadima na njena lična prava bila veća od želje za utvrđivanjem i objavljivanjem istine.

Direktor "Vijesti" Željko Ivanović kazao je da tužbu vidi kao najavu da će Đukanović nastaviti politiku progona nezavisnih medija.

Zamenik glavnog i odgovornog urednika "Dana" Nikola Marković smatra da tužba pokazuje da se režim Đukanovića "urušava".
23 novembar/studeni 2012
23 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.