Četvrtak, 26. novembar/studeni 2015, 04:17 CET

Samaras nastoji da odblokira novu tranšu pomoći

22.11.2012

Grčki premijer Antonis Samaras hitno će danas otputovati u Brisel u pokušaju da odblokira novu tranšu zajma od EU i Međunarodnog monetarnog fonda.

Ministri finansija Evrogrupe ranije nisu uspeli da postignu sporazum o još jednoj tranši finansijske pomoći vredne više od 30 milijardi evra.

Pomoć je trebalo da bude prosleđena u zamenu za nove budžetske rezove od nekoliko miliona evra, koje je odobrio grčki parlament prošle sedmice.
 
Evrogrupa je odlučila da odluku odloži do ponedeljka, izjavio je predsednik ove grupacije Žan-Klod Junker nakon 12-satnih konsultacija ministara finansija.
 
On je dodao da su sve glavne nesuglasice rešene, ali da postoji potreba da se razmotri velikih broj tehničkih pitanja.
 
On je priznao da Evrogrupa do sada nije bila u stanju da osigura da će Grčka smanjiti svoj državni sug na 120 odsto društvenog bruto proizvoda u narednih 10 godina.
 
Grčki dug sada je blizu 190 odsto društvenog bruto proizvoda zemlje.

MMF insistira da Atina usvoji dodatne mere štednje.
22 novembar/studeni 2012
22 novembar/studeni 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.