Ponedjeljak, 31. avgust/kolovoz 2015, 08:46 CET

Sarkozi dao iskaz sudu zbog navodne ilegalne donacije

22.11.2012

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi (57) pojavio se jutros pred istražnim sudijom u Bordou, zbog sumnji da je nezakonito stekao sredstva za svoju izbornu kampanju 2007. godine od naslednice kozmetičke kuće "L'Oreal" i najbogatije Francuskinje Lilijan Betankur.

Sudija u Bordou treba da odluči da li će protiv Sarkozija biti podignuta optužnica zbog toga što je iskoristio Betankurovu (90) koja boluje od Alhjamera i od nje primio više od 150.000 evra u kešu za kampanju 2007.

Sarkozi negira sve ove tvrdnje.
 
Sarkozi je izgubio imunitet od sudskog gonjenja u maju ove godine kada je izgubio izbore za predsednika, podseća AP.
 
Njegov advokat Tjeri Erzog je izjavio novinskoj agenciji Sipa da, nakon današnjeg saslušanja, protiv Sarkozija može biti podignuta ili preliminarna optužnica ili pak može dobiti status specijalnog svedoka sa mogućnošću da protiv njega bude podignuta optužnica kasnije.
22 novembar/studeni 2012
22 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.