Srijeda, 02. decembar/prosinac 2015, 07:57 CET

Pusić: Srbija može odlučiti šta hoće, presuda je konačna

21.11.2012

Potpredsednica hrvatske vlade Vesna Pusić danas je, povodom najave Tužilaštva za ratne zločine Srbije da će pokrenuti pet predmeta za zločine nad civilnim stanovništvom, počinjene tokom akcije Oluja, poručila da Srbija može "odlučiti šta god hoće", ali je odluka Haškog suda konačna.

"Odluka međunarodnog suda, koji je iz tog razloga i formiran i obavio je celi posao koji su ustanovile Ujedinjene nacije, definitivna je i nema dalje", rekla je Pusić posle sednice Vlade Hrvatske, prenosi Hina.

Upitana da li predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić privatizuje svoju funkciju, jer je posle oslobađajuće presude Anti Gotovini i Mladenu Markaču, najavio da će UN raspravljati o Haškom sudu, Pusić je kratko odgovorila da je Savet bezbednosti UN utemeljio Haški sud.

"I mislim da je na njima da reaguju u ovom slučaju", rekla je Pusić, objavljeno je na sajtu Jutarnjeg lista.
21 novembar/studeni 2012
21 novembar/studeni 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.