Nedjelja, 14. februar/veljača 2016, 11:08 CET

  Samaras: Ugrožena budućnost cele evrozone

  21.11.2012

  Vlada u Atini reagovala je sa nevericom na neuspeh ministara finansija EU da postignu dogovor o odobravanju tranše pomoći Grckoj, a premijer Antonis Samaras je upozorio da nije ugrožena samo budućnost njegove zemlje, nego i cele evrozone.

  “Odlaganje oodobravanja tranše produžava nesigurnost u budućnost Grčke, koja se suočava sa bankrotom koji ugrožava celu evrozonu”.

  Grcki premijer je naglasio da je Atina učinila sve što su kreditori iz EU i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) tražili.

  Ministri finansija evrozone sinoć nisu uspeli da postignu sporazum kojim bi Grčkoj bila odobrena naredna tranša finansijske pomoći.

  Posle skoro 12 časova razgovora u Briselu, evropski ministri saopštili su da su postigli napredak o paketu mera za smanjenje državnog duga Grčke, ali da im je potrebno dodatno vreme za tehnički deo.

  Predsedavajući evrogrupe Žan-Klod Junker najavio je da će se ministri ponovo sastati u ponedeljak, 26. novembra.

  Grčka je do sada dobila gotovo 149 milijardi evra od evrozone i Međunarodnog monetarnog fonda, od ukupno 240 milijardi evra koji su odobreni u dva paketa finansijske pomoći.
  21 novembar/studeni 2012
  21 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.