Srijeda, 02. decembar/prosinac 2015, 07:56 CET

Samaras: Ugrožena budućnost cele evrozone

21.11.2012

Vlada u Atini reagovala je sa nevericom na neuspeh ministara finansija EU da postignu dogovor o odobravanju tranše pomoći Grckoj, a premijer Antonis Samaras je upozorio da nije ugrožena samo budućnost njegove zemlje, nego i cele evrozone.

“Odlaganje oodobravanja tranše produžava nesigurnost u budućnost Grčke, koja se suočava sa bankrotom koji ugrožava celu evrozonu”.

Grcki premijer je naglasio da je Atina učinila sve što su kreditori iz EU i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) tražili.

Ministri finansija evrozone sinoć nisu uspeli da postignu sporazum kojim bi Grčkoj bila odobrena naredna tranša finansijske pomoći.

Posle skoro 12 časova razgovora u Briselu, evropski ministri saopštili su da su postigli napredak o paketu mera za smanjenje državnog duga Grčke, ali da im je potrebno dodatno vreme za tehnički deo.

Predsedavajući evrogrupe Žan-Klod Junker najavio je da će se ministri ponovo sastati u ponedeljak, 26. novembra.

Grčka je do sada dobila gotovo 149 milijardi evra od evrozone i Međunarodnog monetarnog fonda, od ukupno 240 milijardi evra koji su odobreni u dva paketa finansijske pomoći.
21 novembar/studeni 2012
21 novembar/studeni 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.