Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 13:44 CET

  Samaras: Ugrožena budućnost cele evrozone

  21.11.2012

  Vlada u Atini reagovala je sa nevericom na neuspeh ministara finansija EU da postignu dogovor o odobravanju tranše pomoći Grckoj, a premijer Antonis Samaras je upozorio da nije ugrožena samo budućnost njegove zemlje, nego i cele evrozone.

  “Odlaganje oodobravanja tranše produžava nesigurnost u budućnost Grčke, koja se suočava sa bankrotom koji ugrožava celu evrozonu”.

  Grcki premijer je naglasio da je Atina učinila sve što su kreditori iz EU i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) tražili.

  Ministri finansija evrozone sinoć nisu uspeli da postignu sporazum kojim bi Grčkoj bila odobrena naredna tranša finansijske pomoći.

  Posle skoro 12 časova razgovora u Briselu, evropski ministri saopštili su da su postigli napredak o paketu mera za smanjenje državnog duga Grčke, ali da im je potrebno dodatno vreme za tehnički deo.

  Predsedavajući evrogrupe Žan-Klod Junker najavio je da će se ministri ponovo sastati u ponedeljak, 26. novembra.

  Grčka je do sada dobila gotovo 149 milijardi evra od evrozone i Međunarodnog monetarnog fonda, od ukupno 240 milijardi evra koji su odobreni u dva paketa finansijske pomoći.
  21 novembar/studeni 2012
  21 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.