Utorak, 03. maj/svibanj 2016, 22:10 CET

  U sukobima demonstranata i policije u Kairu povređena 61 osoba

  20.11.2012
  Najmanje 61 osoba je povrijeđena u sukobima između demonstranata i policije u centru Kaira koji su nastavljeni s ponedjeljka na utorak.

  Demonstracije su održane u znak obilježavanje prve godišnjice smrtonosnih uličnih protesta između aktivista i sigurnosnih snaga, javio je Reuters.

  Aktivisti su pozvali na proteste u ponedjeljak kako bi izvršili pritisak na predsjednika Muhameda Mursija da kazni odgovorne za ubistva i zlostavljanja tokom vladavine vojnih generala koji su preuzeli vlast nakon svrgavanja Hosnija Mubaraka.

  Prošle godine su u sukobima poginule 42 osobe, a demonstracije su izbile u znak protesta protiv vojnog vijeća koje je upravljalo državom prije nego što je Mursi pobijedio na izborima i preuzeo vlast u junu.

  U posljednjim incidentima je uhapšeno 19 osoba, a demonstranti su bacali kamenice i plinske bombe na policajce koji su čuvali ministarstvo.

  Državni tužilac je naredio pokretanje istrage i saopćio je broj uhapšenih i povrijeđenih.
  20 novembar/studeni 2012
  20 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.