Nedjelja, 29. novembar/studeni 2015, 02:35 CET

Pozitivna CG: Nacionalnost nije prepreka za funkciju predsjednika opštine Nikšić

20.11.2012
Pozitivna Crna Gora nema ništa protiv toga da predsjednik opštine Nikšić bude osoba bilo koje nacionalnosti, uključujuci i srpsku, saopšteno je iz te partije.

Oni su reagovali na navode funkcionera Demokratskog fronta Andrije Mandića koji je optužio Pozitivnu da ne želi Srbna na čelu Nikšića.

“Kad nas već Mandić lažno optužuje, da mu javno saopštimo da Pozitivna nema problem da osoba bilo koje nacionalnosti, uključujuci i srpsku, bude na čelu Nikšića”, kazali su iz Pozitivne i naveli da su u njihovom poslaničkom klubu u Skupštini prisutne četiri nacije, uključujuci i srpsku.

“Van domašaja razumijevanja  Mandića je da je Pozitivna građanska stranka gdje se ljudi ne pitaju koje su nacionalnosti, već gleda šta znaju i umiju”, piše u saopštenju.

Posljednja izjava Mandića, smatraju u Pozitivnoj, govori u prilog da mu je jedina politika mržnja i širenje nacionalne netrpeljivosti, “što je primitivno i, vjerovali smo, davno prevaziđeno”.

“Svaki dalji komentar njegovih javno izgovorenih riječi o ovoj temi je uzaludan i zaslužuje prezir”, zaključili su iz Pozitivne.
20 novembar/studeni 2012
20 novembar/studeni 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika