Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 00:04 CET

  Anonymousi blokirali internet stranicu izraelske vojske

  20.11.2012
  Iz Ureda za odnose s javnošću Vojske Izraela (IDF) saopšteno je da njihova službena stranica ne radi zbog tehničkih problema. Naime, internet stranicu IDF-a napala je grupa hakera koji se nazivaju Anonymous.

  Međunarodna hakerska grupa Anonymous započela je cyber rat pod nazivom "OpIsrael" protiv izraelskih institucija. Cyber napadi su počeli u znak protesta zbog napada na Gazu. Anonymous su napali web stranice i drugih važnih izraelskih institucija.

  Grupa Anonymous predvodi cyber kampanju protiv Izraela promovišući videa i saopštenja u kojima snažno osuđuju napade u Gazi.

  Ističući da neće sjediti skrštenih ruku dok djeca u Gazi umiru, Anonymousi su saopštili: "Prestanite bombardavati Gazu. Milioni Palestinaca i Izraelaca su u strahu. Nećemo mirno gledati krvoproliće koje cionistička država sprovodi nad nedužnim ljudima. Mi možemo razbiti vaše sigurnosne i kontrolne mehanizme."

  Inače, Anonymousi su na svaku napadnutu stranicu kao pozadinu stavili fotografiju ubijene palestinske djece i srušenih objekata.

  Ova hakerska grupa je pronašla način za pristup mailovima i društvenim mrežama oko pet hiljada izraelskih zvaničnika među kojima se nalazi i glasnogovornik izraelske vojske Benyamin Gantz. Anonymous su do sada napali preko 700 web stranica među kojima su i stranice Programa za međunarodni razvoj Ministarstva vanjskih poslova Izraela, partije Kadima, Centralne banke Izraela i stranicu općine Tel Aviv.
  20 novembar/studeni 2012
  20 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.