Subota, 30. april/travanj 2016, 18:56 CET

  Dačić najavio smanjenje budžetskog deficita

  20.11.2012
  Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da postoje pozitivni ekonomski parametri koji pokazuju da će povećanje prihoda države nakon rebalansa budžeta i smanjenje rashoda uticati na to da budžetski deficit bude manji od planiranog.

  Dačić je, učestvujući na skupu koji je povodom stotinu dana rada Vlade Srbije organizovala Američka privredna komora, rekao da je za narednu godinu predviđen duplo manji budžetski deficit u odnosu na 2012. godinu.

  On je rekao da je potrebno u narednom periodu izmijeniti Zakon o planiranju i izgradnji i Zakon o radu kako bi se popravio privredni ambijent u Srbiji, te je dodao da taj posao ne može da završi sama vlast, a ni privrednici.

  "Moramo da slušamo jedni druge...ne mislim da prisluškujemo", našalio se  Dačić, aludirajući na aferu prisluškivanja u Srbiji.

  On je rekao da privrednici i privredna udruženja moraju da vode račune ne samo o svojim, nego i o interesima svih građana Srbije.

  Skup u Beogradu okupio je predstavnike pet najuticajnijih privrednih udruženja u Srbiji.
  20 novembar/studeni 2012
  20 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.