Četvrtak, 30. juli/srpanj 2015, 10:14 CET

Advokati Gotovine najavili prijavu protiv Karle del Ponte

20.11.2012
Odbrana hrvatskog generala Ante Gotovine pred Haškim sudom objavila je danas da namjerava da prijavi bivšu glavnu tužiteljku Karlu del Ponte švajcarskoj advokatskoj komori zbog izjave da pravosnažna presuda kojom su oslobođeni generali Gotovina i Mladen Markač ne predstavlja zadovoljavanje pravde.

"Danas pripremamo etički prigovor švajcarskoj advokatskoj komori protiv Karle del Ponte zbog njenog intervjua današnjem beogrdskom Blicu", navodi se u twitter poruci Gotovininog advokata Luke Mištiće, prenosi Hina.

Del Ponte je za Blic ozjavila da ne zna šta je osnova za ovu drugu (oslobađajuću) sudsku odluku ali da je "zaista šokirana, jer ovo nije pravda".

Ona je dodala da ne može prihvatiti to što se dogodilo u sudskom postupku nakon izricanja prvostupene presude kojom su Gotovina i Markač bili osuđeni na 24 odnosno na 18 godina zatvora.

Del Ponte je navela i da je tužilaštvo, koje je vodila u vrijeme nastajanja optužnice protiv hrvatskih generala, pripremilo dovoljno dokaza da Gotovina i Markač budu osuđeni.
20 novembar/studeni 2012
20 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
25.07.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.