Ponedjeljak, 02. maj/svibanj 2016, 12:42 CET

  Advokati Gotovine najavili prijavu protiv Karle del Ponte

  20.11.2012
  Odbrana hrvatskog generala Ante Gotovine pred Haškim sudom objavila je danas da namjerava da prijavi bivšu glavnu tužiteljku Karlu del Ponte švajcarskoj advokatskoj komori zbog izjave da pravosnažna presuda kojom su oslobođeni generali Gotovina i Mladen Markač ne predstavlja zadovoljavanje pravde.

  "Danas pripremamo etički prigovor švajcarskoj advokatskoj komori protiv Karle del Ponte zbog njenog intervjua današnjem beogrdskom Blicu", navodi se u twitter poruci Gotovininog advokata Luke Mištiće, prenosi Hina.

  Del Ponte je za Blic ozjavila da ne zna šta je osnova za ovu drugu (oslobađajuću) sudsku odluku ali da je "zaista šokirana, jer ovo nije pravda".

  Ona je dodala da ne može prihvatiti to što se dogodilo u sudskom postupku nakon izricanja prvostupene presude kojom su Gotovina i Markač bili osuđeni na 24 odnosno na 18 godina zatvora.

  Del Ponte je navela i da je tužilaštvo, koje je vodila u vrijeme nastajanja optužnice protiv hrvatskih generala, pripremilo dovoljno dokaza da Gotovina i Markač budu osuđeni.
  20 novembar/studeni 2012
  20 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.