Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 06:16 CET

  Grčka odbacila zahtjev MMF

  20.11.2012
  Grčka je odbacila zahtjev Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za dodatno otpuštanje nekoliko hiljada službenika iz državnog sektora, izjavio je danas izvor iz Ministarstva finansija pred ključni sastanak lidera eurozone na kojem će se razgovarati o pozajmici za Atinu.

  MMF je juče od Grčke zatražio dodatno otpuštanje 22.000 radnika uz veliko smanjenje plata usaglašeno sa grčkim vlastima, što je dio reformi donijetih kako bi Atina dobila paket finansijske pomoći EU i MMF.

  "Vlada je kategorično odbacila ovaj zahtjev", rekao je izvor koji nije želio da bude imenovan.

  Ministri finansija eurozone kasnije tokom dana sastaće se radi razgovora o nastavku pozajmica Grčkoj nakon petomjesečnog zastoja zbog odlaganja u sprovođenju reformi i produžene izborne kampanje.

  Grčka od juna čeka na tranšu pomoći vrijednu 31,2 milijardi eura, koja je dio paketa od 130 milijardi eura pomoći odobrenog početkom godine.

  Do kraja godine, Grčka treba da dobije još dvije tranše pomoći vrijedne pet milijardi eura i 8,3 milijardi eura u zamijenu za sprovođenje niza nepopularnih mjera štednje u budžetu.
  20 novembar/studeni 2012
  20 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.