Utorak, 24. maj/svibanj 2016, 08:03 CET

  Vijesti

  Dačić potvrdio privođenje Kase i još tri osobe zbog Agrobanke

  20.11.2012
  Policija Srbije je privela Jožefa Kasu, Zorana Maleševića, Peđu Mališanovića i Miomira Paovicu, osumnjičene da su zloupotrebom službenog položaja oštetili "Agrobanku". 

  Oni su pribavili Mališanoviću imovinsku korist od preko 13 miliona eura, objavio je RTS.

   Uprava kriminalističke policije privođenje Kase, bivšeg direktora subotičke filijale "Agrobanke", njegovog tadašnjeg zamenika Maleševića, vlasnika preduzeća "Azohem", "Mala Bosna" i "Azotara Subotica" - Mališanovića i sudskog veštaka Paovicu, izvršila rano jutros.

  Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da su jutros u Subotici privedeni Jožef Kasa i još tri osobe za koje se sumnja da su učestvovale u malverzacijama prilikom odobravanja i korišćenja sredstava Agrobanke. Dačić je rekao da će se u daljim procesnim radnjama vidjeti da li ima osnova za postupanje Tužilaštva.

  Premijer je naglasio da privođenje Kase nema nikakve veze sa pitanjem nacionalnih manjina i njihovih prava, već da je u pitanju borba protiv korupcije. 

  Jožef Kasa bivši je predsjednik Saveza vojvođanskih Mađara i potpredsjednik Vlade Srbije premijera Zorana Đinđića. On je isključen iz stranke u februaru 2010, zbog kritika na račun partijskih kolega.
  20 novembar/studeni 2012
  20 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva" u Cazinu i Velikoj Kladuši (1. dio)i
  X
  22.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima u Velikoj Kladuši. Voditelj je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.