Četvrtak, 29. januar/siječanj 2015, 19:23 CET

Vijesti

Dačić potvrdio privođenje Kase i još tri osobe zbog Agrobanke

20.11.2012
Policija Srbije je privela Jožefa Kasu, Zorana Maleševića, Peđu Mališanovića i Miomira Paovicu, osumnjičene da su zloupotrebom službenog položaja oštetili "Agrobanku". 

Oni su pribavili Mališanoviću imovinsku korist od preko 13 miliona eura, objavio je RTS.

 Uprava kriminalističke policije privođenje Kase, bivšeg direktora subotičke filijale "Agrobanke", njegovog tadašnjeg zamenika Maleševića, vlasnika preduzeća "Azohem", "Mala Bosna" i "Azotara Subotica" - Mališanovića i sudskog veštaka Paovicu, izvršila rano jutros.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da su jutros u Subotici privedeni Jožef Kasa i još tri osobe za koje se sumnja da su učestvovale u malverzacijama prilikom odobravanja i korišćenja sredstava Agrobanke. Dačić je rekao da će se u daljim procesnim radnjama vidjeti da li ima osnova za postupanje Tužilaštva.

Premijer je naglasio da privođenje Kase nema nikakve veze sa pitanjem nacionalnih manjina i njihovih prava, već da je u pitanju borba protiv korupcije. 

Jožef Kasa bivši je predsjednik Saveza vojvođanskih Mađara i potpredsjednik Vlade Srbije premijera Zorana Đinđića. On je isključen iz stranke u februaru 2010, zbog kritika na račun partijskih kolega.
20 novembar/studeni 2012
20 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
5. februar: "Perspektiva" - novi serijal RSEi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
28.01.2015
RSE u saradnji sa Mebius filmom 5. februara počinje s emitovanjem jednogodišnjeg TV serijala o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U 52 emisije, snimljene u formi dijaloga i sučeljavanja, gostuju angažovani mladi muzičari iz regiona, kao što su Edo Maajka, Marcello, Brano Jakubović, Remy i drugi. Serijal, koji će biti emitovana na BHT-u i 25 drugih televizijskih stanica iz regiona, počinjemo pričom mladih iz Mostara.