Srijeda, 25. novembar/studeni 2015, 15:21 CET

Dačić potvrdio privođenje Kase i još tri osobe zbog Agrobanke

20.11.2012
Policija Srbije je privela Jožefa Kasu, Zorana Maleševića, Peđu Mališanovića i Miomira Paovicu, osumnjičene da su zloupotrebom službenog položaja oštetili "Agrobanku". 

Oni su pribavili Mališanoviću imovinsku korist od preko 13 miliona eura, objavio je RTS.

 Uprava kriminalističke policije privođenje Kase, bivšeg direktora subotičke filijale "Agrobanke", njegovog tadašnjeg zamenika Maleševića, vlasnika preduzeća "Azohem", "Mala Bosna" i "Azotara Subotica" - Mališanovića i sudskog veštaka Paovicu, izvršila rano jutros.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da su jutros u Subotici privedeni Jožef Kasa i još tri osobe za koje se sumnja da su učestvovale u malverzacijama prilikom odobravanja i korišćenja sredstava Agrobanke. Dačić je rekao da će se u daljim procesnim radnjama vidjeti da li ima osnova za postupanje Tužilaštva.

Premijer je naglasio da privođenje Kase nema nikakve veze sa pitanjem nacionalnih manjina i njihovih prava, već da je u pitanju borba protiv korupcije. 

Jožef Kasa bivši je predsjednik Saveza vojvođanskih Mađara i potpredsjednik Vlade Srbije premijera Zorana Đinđića. On je isključen iz stranke u februaru 2010, zbog kritika na račun partijskih kolega.
20 novembar/studeni 2012
20 novembar/studeni 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.