Subota, 30. april/travanj 2016, 07:17 CET

  Erdogan kritikovao UN zbog Gaze

  19.11.2012
  Turski premijer Redžep Tajip Erdogan optužio je danas UN da imaju nepravedan stav prema Muslimanima i pozvao na "iskreno djelovanje" kako bi bilo okončano izraelsko bombardovanje Gaze.

  Erdogan je na skupu sa muslimanskim vjerskim liderima u Istanbulu rekao da nema povjerenja u UN.

  "To je struktura koja je stvorena u uslovima rata, njeno funkcionisanje danas nije pravedno, njena struktura nije pravedna",kazao je turski premijer.

  Erdogan je optužio Savjet bezbednosti UN da "zatvara oči" pred patnjom Muslimana širom sveta i pozvao na "iskreno delovanje" kako bi bilo okončano izraelsko bombardovanje Gaze.

  "Lideri pet zemalja drže sudbinu sedam milijardi ljudi", istakao je Erdogan misleći na pet stalnih članica Savjeta bezbjednosti UN - SAD, Veliku Britaniju, Francusku, Rusiju i Kinu.

  Odnosi Turske i Izraela, nekada bliskih saveznika, sada su zategnuti zato što su izraelski komandosi 2010. godine ubili devet turskih državljana na brodu koji je prevozio humanitarnu pomoć Gazi, inače,  pod izraelskom blokadom.

  Erdogan je u oktobru zatražio reformu Savjeta bezbjednosti koji je blokiran po pitanju sirijske krize.
  19 novembar/studeni 2012
  19 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.