Nedjelja, 29. novembar/studeni 2015, 18:40 CET

Erdogan kritikovao UN zbog Gaze

19.11.2012
Turski premijer Redžep Tajip Erdogan optužio je danas UN da imaju nepravedan stav prema Muslimanima i pozvao na "iskreno djelovanje" kako bi bilo okončano izraelsko bombardovanje Gaze.

Erdogan je na skupu sa muslimanskim vjerskim liderima u Istanbulu rekao da nema povjerenja u UN.

"To je struktura koja je stvorena u uslovima rata, njeno funkcionisanje danas nije pravedno, njena struktura nije pravedna",kazao je turski premijer.

Erdogan je optužio Savjet bezbednosti UN da "zatvara oči" pred patnjom Muslimana širom sveta i pozvao na "iskreno delovanje" kako bi bilo okončano izraelsko bombardovanje Gaze.

"Lideri pet zemalja drže sudbinu sedam milijardi ljudi", istakao je Erdogan misleći na pet stalnih članica Savjeta bezbjednosti UN - SAD, Veliku Britaniju, Francusku, Rusiju i Kinu.

Odnosi Turske i Izraela, nekada bliskih saveznika, sada su zategnuti zato što su izraelski komandosi 2010. godine ubili devet turskih državljana na brodu koji je prevozio humanitarnu pomoć Gazi, inače,  pod izraelskom blokadom.

Erdogan je u oktobru zatražio reformu Savjeta bezbjednosti koji je blokiran po pitanju sirijske krize.
19 novembar/studeni 2012
19 novembar/studeni 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika