Srijeda, 02. septembar/rujan 2015, 14:49 CET

Swinnen: Haški tribunal čeka odgovore od Beograda

19.11.2012
Specijalni savetnik glavnog haškog tužioca Sergea Brammertza, Frederick Swinnen, danas je za RSE rekao da još nisu dobili zvaničnu odluku Srbije da saradnju sa Haškim tribunalom svodi na tehnički nivo. 

„Mi čekamo na sve detalje te odluke Srbije jer je do sada nismo primili informaciju, ali ono što u ovom trenutku možemo reći jeste da imamo nekoliko zahteva prema Srbiji koji se tiču pomoći suđenjima koja se trenutno vode u Haškom tribunalu. Nadamo se da će vlasti u Srbiji te zahteve obraditi i na njih odgovoriti, kao što su to činile i do sada. Ono što je za nas važno jeste da se posao obavlja. Dakle, čekamo da u narednim danima ili nedeljama dobijemo odgovore Beograda na zahteve koje smo mu uputili. To je za nas najvažnije“, kazao je Swinnen.

Nakon oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču potpredsednik Vlade Rasim Ljajić je izjavio u petak da su sa dnevnog reda skinute sve tačke koje su se odnosile na dostavu dokumentacije Haškom tribunalu.

"To ne znači da Srbija obustavlja saradnju sa tim sudom, već je samo svodi na tehnički nivo", izjavio je Ljajić.
19 novembar/studeni 2012
19 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.