Četvrtak, 05. maj/svibanj 2016, 03:02 CET

  Swinnen: Haški tribunal čeka odgovore od Beograda

  19.11.2012
  Specijalni savetnik glavnog haškog tužioca Sergea Brammertza, Frederick Swinnen, danas je za RSE rekao da još nisu dobili zvaničnu odluku Srbije da saradnju sa Haškim tribunalom svodi na tehnički nivo. 

  „Mi čekamo na sve detalje te odluke Srbije jer je do sada nismo primili informaciju, ali ono što u ovom trenutku možemo reći jeste da imamo nekoliko zahteva prema Srbiji koji se tiču pomoći suđenjima koja se trenutno vode u Haškom tribunalu. Nadamo se da će vlasti u Srbiji te zahteve obraditi i na njih odgovoriti, kao što su to činile i do sada. Ono što je za nas važno jeste da se posao obavlja. Dakle, čekamo da u narednim danima ili nedeljama dobijemo odgovore Beograda na zahteve koje smo mu uputili. To je za nas najvažnije“, kazao je Swinnen.

  Nakon oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču potpredsednik Vlade Rasim Ljajić je izjavio u petak da su sa dnevnog reda skinute sve tačke koje su se odnosile na dostavu dokumentacije Haškom tribunalu.

  "To ne znači da Srbija obustavlja saradnju sa tim sudom, već je samo svodi na tehnički nivo", izjavio je Ljajić.
  19 novembar/studeni 2012
  19 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.