Subota, 28. novembar/studeni 2015, 10:29 CET

Pupovac: Nećemo na komemoraciju u Vukovar

17.11.2012
Predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) iz Zagreba Milorad Pupovac izjavio je da delegacija te organizacije Srba u Hrvatskoj neće sutra učestvovati na komemoraciji povodom Dana sećanja u Vukovaru.

"U ovim okolnostima, nažalost, za druge korake ne postoje pretpostavke", rekao je Pupovac u intervjuu koji novosadski Dnevnik objavljuje u sutrašnjem broju.

On je naveo da su SNV i Zajedničko veće opština održali 13. novembra komemorativnu sednicu za sve žrtve Vukovara, kao i za sve stradale u tom ratu.

Tom prilikom je usvojena i Izjava sećanja, u kojoj je rečeno da svi zločini koji su ostali nekažnjeni, bez obzira na nacionalnu pripadnost žrtava, trebaju biti sankcionisani nepristrasno i pravedno, a sve žrtve moraju biti priznate, kazao je Pupovac.

Ocenio je da se nakon oslobadjajuće presude Haškog tribunala za hrvatske generale Gotovinu i Markača postavlja pitanje ko je onda odgovoran za zločine počinjene tokom i nakon akcije Oluja, za ubistva, progone i uništavanje celih naselja.

"Nadamo se da ova presuda Haškog tribunala sada neće biti shvaćena i kao abolicija za zločine koji su počinjeni nad Srbima. Jer, u suprotnom, bilo bi to veoma loše i za srpsku zajednicu u Hrvatskoj, ali i za ukupne srpsko-hrvatske odnose", rekao je Pupovac.

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.