Ponedjeljak, 31. avgust/kolovoz 2015, 06:44 CET

Junker: Napredak u rješavanju spora oko savladavanja grčkog duga

17.11.2012
Vlade zemalja evrozone i Međunarodni monetarni fond /MMF/ ostvaruju napredak u rješavanju spora oko toga kako savladati grčki dug, rekao je danas predsjednik Evrogrupe Žan-Klod Junker.

"Intenzivno radimo na kompromisu sa MMF-om po pitanju Grčke i ostvarujemo napredak", rekao je Junker Rojtersu.

On je dodao da ostaje da se vidi koliko će nesuglasica biti riješeno do utorka, odnosno sastanka ministara finansija EU.

"Očekuje nas posao sa MMF-om", rekao je Junker na marginama sastanka u sjeverozapadnoj Njemačkoj.

On je kritikovao Austriju, Njemačku i južnu njemačku pokrajinu Bavarsku zbog najava da će Grčka uskoro napustiti evrozonu.

"Prijetnje, koje čujemo u Austriji, Njemačkoj ili Bavarskoj, da će Grčka uskoro napustiti evrozonu ne čine dobro Atini", rekao je Junker u sjevorozapadnom gradu Bilefeldu.

On je dodao da se mora pokazati solidarnost sa Grčkom. "Moramo da pokažemo solidarnost i da pazimo šta govorimo", rekao je Junker.

On je ponovio da osnovni problem Grčke nije njen dug, već konkurentnost koja zaostaje za drugima, ističući da zemlje moraju da se pozabave svojim budžetima.

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.