Četvrtak, 05. maj/svibanj 2016, 20:07 CET

  Petreus: Napad na konzulat u Libiji bio teroristički čin

  17.11.2012
  Bivši šef Centralne obavještajne agencije /CIA/ Dejvid Petreus rekao je da je napad na američki konzulat u Libiji bio teroristički napad.

  Na svjedočenju pred obavještajnim komitetima Predstavničkog doma i Senata, Petreus je rekao da je javnosti dato drugačije objašnjenje kako bi se spriječilo rano upozorenje teroristikčih grupa.

  Jučerašnje svjedočenje na Kapitol hilu uslijedilo je sedmicu nakon što je Petreus podnio ostavku zbog ljubavne afere.

  On je rekao da se povukao sa mjesta šefa CIA samo zbog ljubavne afere sa svojim biografom Polom Brodvel, a ne zbog načina na koji je CIA rješavala pitanje napada u Bengaziju.

  Petreus je nakratko ispitan u vezi sa njegovim privatnim životom, ali su članovi obje komisije uvažili njegovo obećanje da ta afera nije kompromitovala nacionalnu bezbjednost.

  Republikanci su kritikovali Bijelu kuću u vezi sa događajima u Bengaziju, rekavši da je administracija dala javnosti pogrešne podatke.

  Među ubijenima u napadu na ambasadu 11. septembra bio je američki ambasador u Libiji Kristofer Stivens.

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.