Subota, 04. juli/srpanj 2015, 01:43 CET

Petreus: Napad na konzulat u Libiji bio teroristički čin

17.11.2012
Bivši šef Centralne obavještajne agencije /CIA/ Dejvid Petreus rekao je da je napad na američki konzulat u Libiji bio teroristički napad.

Na svjedočenju pred obavještajnim komitetima Predstavničkog doma i Senata, Petreus je rekao da je javnosti dato drugačije objašnjenje kako bi se spriječilo rano upozorenje teroristikčih grupa.

Jučerašnje svjedočenje na Kapitol hilu uslijedilo je sedmicu nakon što je Petreus podnio ostavku zbog ljubavne afere.

On je rekao da se povukao sa mjesta šefa CIA samo zbog ljubavne afere sa svojim biografom Polom Brodvel, a ne zbog načina na koji je CIA rješavala pitanje napada u Bengaziju.

Petreus je nakratko ispitan u vezi sa njegovim privatnim životom, ali su članovi obje komisije uvažili njegovo obećanje da ta afera nije kompromitovala nacionalnu bezbjednost.

Republikanci su kritikovali Bijelu kuću u vezi sa događajima u Bengaziju, rekavši da je administracija dala javnosti pogrešne podatke.

Među ubijenima u napadu na ambasadu 11. septembra bio je američki ambasador u Libiji Kristofer Stivens.

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
27.06.2015
TV serijal 'Perspektiva' o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED (National Endowment for Democracy) nakon petog ciklusa pravi ljetnu pauzu. U naredna dva mjeseca u kolažnim emisijama moći ćete vidjeti interesantne detalje sa snimanja Serijala u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. Producent je Mebius film iz Sarajeva.