Nedjelja, 30. avgust/kolovoz 2015, 07:51 CET

Vlada Srbije svela saradnju sa Hagom na tehnički nivo

16.11.2012
Vlada Srbije odlučila je u petak da saradnju sa Haškim tribunalom svede na tehnički nivo i skinula je sa dnevnog reda sve tačke koje se odnose na dostavu dokumentacije tom
sudu, izjavio je danas predsednik Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Ljajić je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije, rekao da to ne znači da Srbija prekida saradnju sa tim sudom, ali je istakao da će saradnja biti svedena na tehnički nivo.

Ljajić je rekao da je Vlada izrazila ogorčenje zbog presude žalbenog veća Haškog tribunala kojom su oslobođeni Ante Gotovina i Mladen Markač i upozorila da ta presuda neće doprineti pomirenju među zemljama u regionu.

"Umesto da takva odluka donese pravdu za porodice žrtava ona im dodatno nanosi bol", rekao je Ljajić.

On je dodao da je Vlada Srbije odlučila da njeni predstavnici neće učestvovati na međunarodnog konferenciji "Nasleđe Haškog tribunala u bivšoj Jugoslaviji" koju 22. novembra u Beogradu organizuje Haški tribunal.

Ljajić je rekao da ima informaciju da na konferenciji neće učestvovati ni predsednik Haškog tribunala sudija Fausto Pokar.
16 novembar/studeni 2012
16 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.