Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 21:22 CET

  Gotovina i Markač stigli u Zagreb

  16.11.2012
  Oslobođeni hratski generali  Ante Gotovina i Mladen Markač nešto poslije 16 sati stigli su avionom Vlade Hrvatske u zračnu luku Pleso u Zagreb.

  Generale, koje je Haški sud oslobodio optužbi za ratne zločine i udruženi zločinački poduhvat tokom vojno-redarstvene akcije Oluja, na aerodom su dočekali premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora, Josip Leko.

  Na aerodromu su osim njih i predstvanici hrvatske vojske, udruženja branitelja,  porodice i prijatelji, među njima u prvosutpanjskoj presudi takođe oslobođeni general Ivan Čermak.

  Nakon što se pozdrave sa svima odlaze na Trg Bana Jelačića gdje ih čeka, prema procjenama HRT, oko 70 hiljada ljudi.Tu je predviđen svečani doček i obraćanje generala hrvatskoj javnosti.

  Nakon toga predviđen je prijem kod predsednika Hrvatske Ive Josipovića na Pantovčaku.

  Nakon što je jutros Haški sud uvažio žalbu na prvostupanjsku presudu i generali Gotovina i Markač pušteni na slobodu, hrvatska je Vlada poslala avion u Hag.

  Sa suprugom generala Gotovine, Dunjom po njih su otišli , ministar odbrane Ante Kontromanović  i ministra branitelja Predrag Fred Matić.
  16 novembar/studeni 2012
  16 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.