Ponedjeljak, 02. maj/svibanj 2016, 21:26 CET

  Uhapšena dva bivša pripadnika OVK osumnjičena za ratne zločine

  15.11.2012

  Jake snage specijalnih snaga Policije Kosova i Euleksa jutros su uhapsili braću Rustema i Hetema Gecija i skoro četiri sata pretresali njihov stan u Srbici i kuću u naselju Geca u selu Lauša u istoj opštini.

  Uhapšeni su osumnjičeni za ratne zločinei nad civilima, kazao je portparol Euleksa Bljerim Krasnići.

  Advokat optuženih Thhir Recaj je kazao da ih tužilaštvo tereti za ubistvo dva albanska civilia nekoliko dana nakon što je NATO okončao operacije u Srbiji u junu 1999.

  Rustem i Hetem Geci su bivši pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova i bezbednosnih snage Kosova, potvrđeno je u Kancelariji BSK za odnose sa javnošću.

  Dnevnik Ekspres preneo je izjavu portparola BSK Ibrahima Šalje da je i u ovom i u svim takvim slučajevima zakon iznad svega.

  Organizacija veterana OVK zatražila je hitno oslobađanje uhapšenih jer je pretekst njihovog hapšenja, navodno zbog ratnih zločina jasan pokazatelj da Euleks još nije digao ruke od "lova" na borace OVK.

  Istovremeno je prema medijima uhapšen Sabit Geci za koga prištinski mediji kažu da je takođe bio pripadnik bivše OVK.

  Postupak protiv osumnjičenih vodi Specijalno tužilaštvo Kosova.
  15 novembar/studeni 2012
  15 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.