Utorak, 01. decembar/prosinac 2015, 12:05 CET

Obama: Želeo bih diplomatsko rešenje sa Iranom

14.11.2012
Još uvek ima vremena da Sjedinjene države (SAD) i Iran reše nesuglasice oko iranskog nuklearnog programa, izjavio je u sredu američki predsednik Barak Obama.

Govoreći na konferenciji za novinare Obama je rekao da postoji mogućnost da Iran priušti sebi "miroljubivu nuklearnu energiju" dok na snazi ostaju obaveze te zemlje da obezbedi garancije ostatku sveta da ne proizvodi nuklearno oružje.

Obama je dodao da ne može da garantuje da će "Iran proći kroz vrata kroz koja bi trebalo da prođe", ali da bi on voleo da vidi diplomatsko rešenje spora.

Iran i zapadne zemlje već se dugo spore oko iranskog nuklearnog programa za koji Zapad tvrdi da vodi osvajanju tehnologije za proizvodnju nuklearnog oružja dok Iran tvrdi da se radi o mirnodopskom programu.
14 novembar/studeni 2012
14 novembar/studeni 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.