Srijeda, 01. juli/srpanj 2015, 17:13 CET

Obama: Želeo bih diplomatsko rešenje sa Iranom

14.11.2012
Još uvek ima vremena da Sjedinjene države (SAD) i Iran reše nesuglasice oko iranskog nuklearnog programa, izjavio je u sredu američki predsednik Barak Obama.

Govoreći na konferenciji za novinare Obama je rekao da postoji mogućnost da Iran priušti sebi "miroljubivu nuklearnu energiju" dok na snazi ostaju obaveze te zemlje da obezbedi garancije ostatku sveta da ne proizvodi nuklearno oružje.

Obama je dodao da ne može da garantuje da će "Iran proći kroz vrata kroz koja bi trebalo da prođe", ali da bi on voleo da vidi diplomatsko rešenje spora.

Iran i zapadne zemlje već se dugo spore oko iranskog nuklearnog programa za koji Zapad tvrdi da vodi osvajanju tehnologije za proizvodnju nuklearnog oružja dok Iran tvrdi da se radi o mirnodopskom programu.
14 novembar/studeni 2012
14 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
27.06.2015
TV serijal 'Perspektiva' o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED (National Endowment for Democracy) nakon petog ciklusa pravi ljetnu pauzu. U naredna dva mjeseca u kolažnim emisijama moći ćete vidjeti interesantne detalje sa snimanja Serijala u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. Producent je Mebius film iz Sarajeva.