Subota, 31. januar/siječanj 2015, 23:37 CET

Vijesti

Zajednička žalba Srbije i Slovenije na presudu o staroj štednji

14.11.2012
Ministar financija i privrede Srbije  Mlađan Dinkić izjavio je danas da su se vlade Srbije i Slovenije dogovorile da dvije države pripreme zajednički nastup zbog presude Evropskog suda u Strasbourgu , koja se odnosi na staru deviznu štednju.

"Srpski i slovenski  premijer su se dogovorili da idemo s koordiniranom žalbom, jer je u procesu sukcesije utvrđen teritorijani princip za isplatu štednje. Imovina srpskih banaka u bivšim jugoslovenskim republikama nikad nije vraćena i zbog toga smatramo da je presuda Evropskog suda neopravdana", izjavio je Dinkić za Tanjug.

On je dodao da će dvije vlade zajedno sastaviti jak pravni tim, da će  eksperti iz Srbije i Slovenije  koordiniranim odgovorom pokušati  pravnim sredstvima osporiti presudu.

Sud u Strasbourgu prošloga tjedna presudio je u korist troje štediša iz BiH koji su tuđili Ljubljansku i INvest banku iz Beograda.
14 novembar/studeni 2012
14 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
5. februar: "Perspektiva" - novi serijal RSEi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
28.01.2015
RSE u saradnji sa Mebius filmom 5. februara počinje s emitovanjem jednogodišnjeg TV serijala o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U 52 emisije, snimljene u formi dijaloga i sučeljavanja, gostuju angažovani mladi muzičari iz regiona, kao što su Edo Maajka, Marcello, Brano Jakubović, Remy i drugi. Serijal, koji će biti emitovana na BHT-u i 25 drugih televizijskih stanica iz regiona, počinjemo pričom mladih iz Mostara.