Petak, 29. april/travanj 2016, 03:44 CET

  Zajednička žalba Srbije i Slovenije na presudu o staroj štednji

  14.11.2012
  Ministar financija i privrede Srbije  Mlađan Dinkić izjavio je danas da su se vlade Srbije i Slovenije dogovorile da dvije države pripreme zajednički nastup zbog presude Evropskog suda u Strasbourgu , koja se odnosi na staru deviznu štednju.

  "Srpski i slovenski  premijer su se dogovorili da idemo s koordiniranom žalbom, jer je u procesu sukcesije utvrđen teritorijani princip za isplatu štednje. Imovina srpskih banaka u bivšim jugoslovenskim republikama nikad nije vraćena i zbog toga smatramo da je presuda Evropskog suda neopravdana", izjavio je Dinkić za Tanjug.

  On je dodao da će dvije vlade zajedno sastaviti jak pravni tim, da će  eksperti iz Srbije i Slovenije  koordiniranim odgovorom pokušati  pravnim sredstvima osporiti presudu.

  Sud u Strasbourgu prošloga tjedna presudio je u korist troje štediša iz BiH koji su tuđili Ljubljansku i INvest banku iz Beograda.
  14 novembar/studeni 2012
  14 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.