Subota, 28. novembar/studeni 2015, 05:04 CET

Akcija "Hipokrat": Istraga protiv 76 lica, u pritvoru devet osumnjičenih

13.11.2012
USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv 76 ljudi i jednog trgovačkog društva zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela primanja i davanja mita, zloporabe položaja i ovlasti te poticanja na zloporabu položaja i ovlasti.

Za devet osumnjićenih predložen je i istražni zatvor. Među osiumnjičenima su predsjednik uprave Farmala Dražen Dedi i njegovi najbliži suradnici. Istražni zatvor određen je Jasni Majhen, Siniši Vujakliji, Dragutinu Ćaleti, Sanjinu Kapetanoviću, Ani Brestovečki, Elmi Jurić, Ani Puž i Anti Skenderu.

Istražni zatvor je, kako se neslužbeno doznaje, uglavnom zatražen za osumnjičenike koji tijekom jučerašnjeg i jutrošnjeg ispitivanja u sjedištu USKOK-a nisu željeli surađivati s tužiteljstvom.

U dosadašnjem dijelu istrage u sklopu akcije "Hipokrat" USKOK je ispitao 26 osumnjičenika. Preostalih 50 bit će ispitano naknadno, kao i predstavnik tvrtke Farmal, koja je osumnjičena kao pravna osoba.

Istražna sutkinja odredila je da će se tijekom istrage ispitati 67 svjedoka.
13 novembar/studeni 2012
13 novembar/studeni 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.