Ponedjeljak, 31. avgust/kolovoz 2015, 19:45 CET

Akcija "Hipokrat": Istraga protiv 76 lica, u pritvoru devet osumnjičenih

13.11.2012
USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv 76 ljudi i jednog trgovačkog društva zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela primanja i davanja mita, zloporabe položaja i ovlasti te poticanja na zloporabu položaja i ovlasti.

Za devet osumnjićenih predložen je i istražni zatvor. Među osiumnjičenima su predsjednik uprave Farmala Dražen Dedi i njegovi najbliži suradnici. Istražni zatvor određen je Jasni Majhen, Siniši Vujakliji, Dragutinu Ćaleti, Sanjinu Kapetanoviću, Ani Brestovečki, Elmi Jurić, Ani Puž i Anti Skenderu.

Istražni zatvor je, kako se neslužbeno doznaje, uglavnom zatražen za osumnjičenike koji tijekom jučerašnjeg i jutrošnjeg ispitivanja u sjedištu USKOK-a nisu željeli surađivati s tužiteljstvom.

U dosadašnjem dijelu istrage u sklopu akcije "Hipokrat" USKOK je ispitao 26 osumnjičenika. Preostalih 50 bit će ispitano naknadno, kao i predstavnik tvrtke Farmal, koja je osumnjičena kao pravna osoba.

Istražna sutkinja odredila je da će se tijekom istrage ispitati 67 svjedoka.
13 novembar/studeni 2012
13 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.