Subota, 28. februar/veljača 2015, 21:48 CET

Vijesti

Čupić: Poruka Miškovića je zastrašujuća

13.11.2012
Izlazak Miroslava Miškovića iz "Presa" država ne sme da prihvati kao demonstraciju dobre volje i da se na tome stane. Sve treba da se ispita, a Agencija za borbu protiv korupcije treba da ispita i pisanje medija da li je i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas suvlasnik "Presa", izjavio je profesor Čedomir Čupić, član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

"Ja od 2001. godine tri-četiri puta godišnje pomenem  da treba da se preispita kako je nastala imovina bogataša, pa i Miškovića, kao najvećeg. Ovo izjašnjavanje – pa to je strašno! Neko kaže državi - evo ja sam sada filantrop, ja sam sada altruista… koja je to država uopšte dozvolila da se ne zna to vlasništvo? To je teška odgovornost. Izvinite, to je neozbiljna država", izjavio je profesor Čupić u emisiji "Jedan na jedan" RTV-a, komentarišući obrazloženje Miškovića o istupanju iz vlasništva dnevnog lista "Pres" .

To što je javnost saznala da je Mišković vlasnik medija onda kada je on to odlučio, a nije to saznala od zvaničnih organa države , po Čupiću znači da nam Mišković "poručuje da je on  partner države."

"To je strašno, jer pojedinac ne sme biti iznad i izvan zakona", kaže Čupić i dodaje da "sada treba alarmirati sve", jer činjenica  da "jedan čovek može da se izjednači i da ima moć kao država jeste velika uzurpacija".

Na pitanje, pošto se u javnosti pominjalo da su Dragan Đilas i Mišković vlasnici" Presa", da li to Agenciju obavezuje da preispita i vezu gradonačelnika Beograda sa "Presom", Čupić je izjavio da "sve što je vezano za sumnje da je nešto nelegalno urađeno, a što je, između ostalog, rizik od koruptivnog dela, jeste nešto čime Agencija treba da se bavi. Pitanje je samo da onaj ko vodi Agenciju da nalog za to".

Iznoseći da je to njegov lični stav, Čupić  smatra da Mišković, javnim priznanjem da je bio suvlasnik "Presa" i da se tog vlasništva odriče znači da "on (Mišković) pokazuje da je moćan, a da s druge strane nailaze neka ograničenja, neki novi talasi koji mogu da ga uzdrmaju", pa on sada pokazanje dobru volju da iz toga izađe i poručuje vlastima: "Evo,  nemojte dalje da diramo".

Međutim, Čupić smatra da država to ne sme tako da shvata, već treba sve da se ispita: i ko je to prikrivao, ko omogućavao, i svi da odgovaraju.
13 novembar/studeni 2012
13 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Treća epizoda - Mostari
|| 0:00:00
...  
🔇
X
21.02.2015
Radio Slobodna Evropa u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) emituje jednogodišnji TV serijal o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je treća epizoda o mladima iz Mostara. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.