Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 04:21 CET

  Netanjahu: Izrael će oštro odgovoriti na napade iz Gaze

  12.11.2012
  Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da će Izrael učiniti sve što je neophodno kako bi se odbranio, pošto su na južni deo te zemlje iz pojasa Gaze u ponedeljak, treći dan za redom, ispaljene rakete.

  Obraćajući se stranim ambasadorima u gradu Aškelonu, koji je takođe pogođen raketama ispaljenim iz pojasa Gaze, Netanjahu je kazao da je Izrael primoran da se brani.

  "Ne znam da li bi iko iz vaših vlada mogao da prihvati tako nešto. Ne znam da li bi neko od vaših građana mogao to da prihvati... Mislim da ceo svet shvata da ovo nije prihvatljivo", rekao je Netanjahu.

  Ministar odbrane Izraela Ehud Barak se u ponedeljak uveče sastao sa vojnim vrhom kako bi se postigao dogovor o načinima na koje će se odgovoriti na raketne napade na Izrael.

  Do novih sukoba je došlo tokom proteklog vikenda pošto su četiri Palestinca poginula, a četiri izraelska vojnika ranjena, kada je sa palestinske strane bačena jedna raketa na izraelski vojni džip koji je patrolirao u blizini istočnog dela Gaze. Posle toga je izraelska vojska odgovorila artiljerijskom vatrom.
  12 novembar/studeni 2012
  12 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.