Petak, 29. maj/svibanj 2015, 18:22 CET

Propali pregovori o budžetu EU za 2013. godinu

09.11.2012
Pregovori izmedju članica Evropskog parlamenta o budžzetu Evropske unije za 2013. godinu su propali, izjavio je danas u Briselu šef delegacije Evropskog parlamenta, francuski poslanik Alen Lamasur (Alain Lamašoure).

Savet ministara "nije bio u mogućnosti da pregovara, tako da su pregovori suspendovani", rekao je Lamasur.

"Evropska komisija sada treba da predstavi novi predlog kako bi pregovori bili nastavljeni", dodao je francuski poslanik.

Pregovori sa evropskim ministrima zaduženim za budžet su propali još pre samog početka, jer se traži davanje doprinosa kako bi se popunila rupa od 8,9 milijardi dolara, što je izazvalo polemike izmedju zemalja članica.

Da bi izbegli davanje novca u gotovini, osam zemalja - Nemačka, Francuska, Velika Britanija, švedska, Holandija, Finska, Danska i Austrija - su zatražile da se iskoriste neupotrebljeni krediti u iznosu od 15 milijardi evra. Komisija je medjutim navela da je taj
novac već potrošen.
09 novembar/studeni 2012
09 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.