Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 11:51 CET

  Propali pregovori o budžetu EU za 2013. godinu

  09.11.2012
  Pregovori izmedju članica Evropskog parlamenta o budžzetu Evropske unije za 2013. godinu su propali, izjavio je danas u Briselu šef delegacije Evropskog parlamenta, francuski poslanik Alen Lamasur (Alain Lamašoure).

  Savet ministara "nije bio u mogućnosti da pregovara, tako da su pregovori suspendovani", rekao je Lamasur.

  "Evropska komisija sada treba da predstavi novi predlog kako bi pregovori bili nastavljeni", dodao je francuski poslanik.

  Pregovori sa evropskim ministrima zaduženim za budžet su propali još pre samog početka, jer se traži davanje doprinosa kako bi se popunila rupa od 8,9 milijardi dolara, što je izazvalo polemike izmedju zemalja članica.

  Da bi izbegli davanje novca u gotovini, osam zemalja - Nemačka, Francuska, Velika Britanija, švedska, Holandija, Finska, Danska i Austrija - su zatražile da se iskoriste neupotrebljeni krediti u iznosu od 15 milijardi evra. Komisija je medjutim navela da je taj
  novac već potrošen.
  09 novembar/studeni 2012
  09 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.