Utorak, 31. mart/ožujak 2015, 08:42 CET

Vijesti

Marković:Moguć uticaj interesnih grupa na moje smenjivanje

09.11.2012

Razrešena direktorka Agencije za borbu protiv korupcije u Srbiji Zorana Marković izjavila je danas da je smenjena u montiranom postupku i da sumnja u motive i moguće uticaje
interesnih grupa protiv kojih je Agencija postupala.

"Ali, ne želim još uvek da verujem da su članovi Odbora deo tih interesa. Odluka o razrešenju je usmeno saopštena bez ijedne reči obrazloženja. Razočarana sam stepenom improvizacije i montiranim postupkom u kome je Odbor odbio da ispoštuje procesna pravila i odbio je sve predložene dokaze", navela je Zorana Marković u pisanoj
izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

"Dokazaću da nema moje odgovornosti i da je u pitanju samo rušenje Agencije kroz urušavanje mog integriteta", istakla je Zorana Marković.

Odbor Agencije odlučio je danas da razreši Zoranu Marković, rekao je ranije danas predsednik Odbora Zoran Stojiljković.

Postupak za razrešenje direktorke Agencije zbog sumnje da je povredila odredbe Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i da je nesavesno obavljala funkciju, Odbor je pokrenuo 16. oktobra.
09 novembar/studeni 2012
09 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Budvai
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.03.2015
RSE u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) emituje jednogodišnji TV serijal o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda koja govori o mladima iz Budve. Voditelj i moderator je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.