Petak, 06. maj/svibanj 2016, 03:44 CET

  Marković:Moguć uticaj interesnih grupa na moje smenjivanje

  09.11.2012

  Razrešena direktorka Agencije za borbu protiv korupcije u Srbiji Zorana Marković izjavila je danas da je smenjena u montiranom postupku i da sumnja u motive i moguće uticaje
  interesnih grupa protiv kojih je Agencija postupala.

  "Ali, ne želim još uvek da verujem da su članovi Odbora deo tih interesa. Odluka o razrešenju je usmeno saopštena bez ijedne reči obrazloženja. Razočarana sam stepenom improvizacije i montiranim postupkom u kome je Odbor odbio da ispoštuje procesna pravila i odbio je sve predložene dokaze", navela je Zorana Marković u pisanoj
  izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

  "Dokazaću da nema moje odgovornosti i da je u pitanju samo rušenje Agencije kroz urušavanje mog integriteta", istakla je Zorana Marković.

  Odbor Agencije odlučio je danas da razreši Zoranu Marković, rekao je ranije danas predsednik Odbora Zoran Stojiljković.

  Postupak za razrešenje direktorke Agencije zbog sumnje da je povredila odredbe Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i da je nesavesno obavljala funkciju, Odbor je pokrenuo 16. oktobra.
  09 novembar/studeni 2012
  09 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.