Četvrtak, 05. maj/svibanj 2016, 12:26 CET

  Rašić: KPS i Kfor već čuvaju srpske crkve

  09.11.2012

  Zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Saša Rašić izjavio je da su na Kosovu već formirane jedinice koje čuvaju objekte Srpske pravoslavne crkve.

  Rašić je rekao da jedinice kosovske policije trenutno, od 194 objekta SPC na Kosovu, danonoćno čuvaju 23 objekta, a njih 169 redovno obilaze policijske patrole.

  On je podsetio da su vojnici Kfora još zaduženi za bezbednost manastira Visoki Dečani i Pećka patrijaršija i da ih čuvaju.

  Rašić je, osvrćući se na dogovor srpskog i kosovskog premijera u Briselu prema kojem treba da budu formirane posebne jedinice policije sa zadatkom da čuvaju srpsko kulturno i versko nasleđe, rekao da one već funkcionišu.

  "Jedinice koje čuvaju objekte SPC su mešovitog sastava i u njima ima i Srba i Albanaca, tako da su kosovski policajci raspoređeni u zavisnosti od etničke strukture nadležne policijske stanice", rekao je Rašić.
  09 novembar/studeni 2012
  09 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.