Dostupni linkovi

Đukanović sastavlja Vladu



Mandat za sastavljanje nove vlade Crne Gore biće poveren lideru vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću, saopšteno je posle današnjih konsultacija kod predsednika Republike Filipa Vujanovića.

Vujanović je posle konsultacija s celnicima parlamentarnih stranaka kazao novinarima da su ga predstavnici DPS Svetozar Marović i Branimir Gvozdenović obavestili o današnjem predlogu te partije da Đukanović bude mandatar.

Đukanovićeva koalicija je na parlamentarnim izborima 14. oktobra osvojila 39 mandata, ali je da bi obezbedila palamentarnu većinu formirala je postizbornu koaliciju sa strankama manjinskin naroda.

Buduću vladu pored DPS i Socijaldemokratske partije (SDP) činiće Bošnkačka stranka (BS), Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i Albanska koalicija.

Đukanoviću je ovo drugi povratak na državne dužnosti od 2006. kada se prvi put povukao s tih dužnosti i u politici ostao kao šef najače partije.

Đukanović je na drzavnim funkcijama proveo vise od dve decenije, a drugi put se povukao krajem 2010. godine kada je premijersku dužnost prepustio Igoru Lukšiću.
XS
SM
MD
LG