Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 00:33 CET

  Ograničena prodaja goriva u Njujorku

  09.11.2012
  Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg uveo je meru ograničavanja prodaje goriva, u skladu sa parnim i neparnim brojevima registarskih tablica, deset dana posle udara oluje "Sendi", koja je nanela veliku štetu gradu.

  Posle oluje nastala je nestašica goriva, pa vozači satima čekaju na benzinskim pumpama, a na putevima vlada saobraćajni haos.

  Slične mere uvedene su ranije u Nju Džerziju i na njujorškom Long Ajlendu, preneo je Bi-Bi-Si.

  Gradonačelnik Blumberg rekao je da u gradu radi samo 25 odsto benzinskih pumpi i da zbog toga uvodi "praktičnu" meru racionalizacije, jer je to "bolje nego da se ne učini ništa".

  Mera stupa na snagu u šest časova ujutru po njujorškom vremenu, a njom nisu obuhvaćena vozila taksija i službi za hitne intervencije.

  Oluja "Sendi" pogodila je američku istočnu obalu uraganskom snagom i opustošila delove Nju Džerzija i Njujorka, gde je izazvala velike poplave i nestanak električne energije. U nevremenu je poginulo više od 100 ljudi.
  09 novembar/studeni 2012
  09 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.