Petak, 06. maj/svibanj 2016, 11:17 CET

  Masovne antivladine demonstracije širom Argentine

  09.11.2012

  Stotine hiljada Argentinaca izašlo je na ulice najvećih gradova u zemlji, protiveći se politici predsjednika Kristine Fernandez i načinu na koji ona vodi zemlju.

  Fernandezova je lako osvojila novi mandat na čelu države prije godinu dana, ali je njen rejting od tada opao. Vlada je zabranila kupovinu dolara i ograničila uvoz ove godine, što je dovelo do dodatnog pada već posustale ekonomije.

  I visoka stopa kriminala, inflacija od 25 odsto na godišnjem nivou i inicijativa za promjenu Ustava kako bi Fernandezova mogla da se kandiduje za treći mandat faktori koji su uticali na rast nezadovoljstva, naročito među argentinskom srednjom klasom.

  "Izašli smo na ulice zato što nam je dosta kriminala i zato što su nam džepovi prazni. Inflacija nas uništava i naše penzije nisu dovoljne", rekao je na protestu Danijel Gonzales (70), penzionisani nastavnik.
  09 novembar/studeni 2012
  09 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.