Četvrtak, 11. februar/veljača 2016, 07:25 CET

  Za oporavak ekonomija regije 30 milijardi eura pomoći

  08.11.2012
  Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Svjetska (SB) i Evropska investicijska banka (EIB) najavile su da će sa više od 30 milijardi eura pomoći oporavak ekonomija u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

  Pomoć je, kako je navedeno u zajedničkom saopćtenju tih institucija, direktan odgovor na kontinuirane uticaje krize u eurozoni na ekonomije regije.

  Program pomoć obuhvatiti će Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Češku, Hrvatsku, Estoniju, Makedoniju, Mađarsku, Kosovo, Letoniju, Litvu, Crnu Goru, Poljsku, Rumunjsku, Srbiju, Slovačku i Sloveniju.

  Najveći udio u najavljenom paketu imaće EIB, 20 milijardi eura, uglavnom kroz dugoročne kredite privatnom i javnom sektoru.

  Prioritet će biti obnovljivi izvori energije,  energetska efikasnost i inovacije.
  08 novembar/studeni 2012
  08 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.