Utorak, 03. maj/svibanj 2016, 08:53 CET

  Srbija: Zakon o amnestiji obuhvatiti će 3 600 osuđenika

  08.11.2012
  Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o amnestiji, prema kome će 3.600 , od 8 tisuća osuđenika biti oslobođeno ili dobiti manje kazne ukoliko nisu počinili teška krivična djela.

  Od amnestije su izuzeti osuđeni  za najteže oblike teških krivičnih djela kaznom zatvora od 30 do 40 godina, poput krivičnih djela protiv čovječnosti i drugih dobara zaštićenih međunarodnim pravom, protiv polne slobode, kao i za teže oblike   nasilja u obitelji, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

  Neće moći biti amnestirani ni oni koji su osuđeni za krivična djela protiv ustavnog uređenja i sigurnosti , davanja i primanja mita, kao i za krivična djela organiziranog kriminala.

  Amnestijom će vlada Srbije “sačuvati”   državnoj kasi   oko 127 milijuna dinara ( nešto više od milijun eura), dok bi  dugoročno  budžetski  troškovi bili niži  za oko 800 milijuna dinara ( oko 7,5 miljuna eura).
  08 novembar/studeni 2012
  08 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.