Dostupni linkovi

Đelić:DS preuzela odgovornost za izborni poraz



Funkcioner Demokratske stranke (DS) Božidar Đelić izjavio je danas da je stranka preuzela odgovornost za izborni poraz, da je shvatila zašto je kažnjena i da niko ne misli da je Boris Tadić bio loš predsednik, već da je platio cenu i za rad vlade.

Đelić je za B92 rekao da veruje da će Tadić u Srbiji igrati važnu državničku ulogu, a da će, s druge strane, Dragan Đilas "sa izrazitim menadžerskim sposobnostima" biti kandidat stranke za premijera u budućoj vladi i da će biti jasna podela između predsedničke i premijerske funkcije.

On je naveo da je DS juče na Glavnom odboru odlučila da će biti još izraženija socijaldemokratska stranka i da će do februara imati skupštinu koja će doneti novi program.

"Nećemo ići na izbore sa politikom 'i Kosovo i Evropa' već će fokus biti socijalni i radni odnosi, poljoprivreda, obrazovanje i zdravstvo, a to su resori za koje ćemo se boriti u nekoj budućoj vladi, ako budemo u poziciji, a manje za spoljne poslove, pravosuđe, odbranu i neke druge stvari", dodao je Đelić.

Đelić je rekao i da ta stranka neće štititi nikoga ko se ogrešio o zakon, ali da će braniti one čija je greška političko mišljenje, i dodao da je formirana ekipa advokata, pošto je bitno da DS zaštiti svoje članove na lokalu.
XS
SM
MD
LG