Ponedjeljak, 08. februar/veljača 2016, 03:00 CET

  Osam mrtvih u ekspoziji na Univerzitetu Bajero u Nigeriji

  29.04.2012
  Osam lica poginulo je usljed eksplozije na Univerzitetu Bajero, u nigerijskom gradu Kano.

  Portparol vojske Ikediči Iveha rekao je da se eksplozija dogodila u jednoj od sala univerziteta u kojima se vrše vjerske službe za hrišćanske studente, pa se vjeruje da su meta napada bili studenti hrišćani, javila je agencija Sinhua.

  Snažna eksplozija potresla je salu u kojoj studenti dolaze na vjersku službu, rekao je izvor bezbjednosti agenciji Frans pres.

  Nijedna grupa nije preuzela odgovornost, ali je poznato da je islamistička militantna sekta Boko Haram aktivna u regionu.

  Boko Haram je odgovoran za bombaški napad u Kanu u januaru kada je ubijeno 150 ljudi.

  Nigerijska centralna vlada pokušava da kontroliše i suzbije ovu sektu, koja djeluje u većinski muslimanskom sjeveru, ali i na jugu u prijestonici Abudži.

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.