Nedjelja, 01. februar/veljača 2015, 08:08 CET

Vijesti

Saudijci zatvorili ambasadu u Egiptu

28.04.2012
Saudijska Arabija je odlučila da povuče svog ambasadora iz Egipta i zatvori ambasadu u Kairu i konzulate u Aleksandriji i Suecu zbog, kako se navodi, neprijateljskih demonstracija u toj zemlji, javila je u subotu saudijska zvanična agencija Spa.

Pozivajući se na zvaničnog portparola, agencija navodi da je razlog za ove mere to što su održane demostracije i uzvikivane pretnje ispred saudijskih diplomatskih misija u Egiptu na vest da je u Saudijskoj Arabiji uhapšen jedan egipatski advokat za odbranu ljudskih prava.

Stotine Egipćana okupilo se ispred saudijske ambasade ove nedelje da traži oslobađanje advokata Ahmeda el Gezavija, koji je uhapšen ranije ovog meseca kada je stigao na aerodrom u Džedi, zbog navodnog vređanja monarha te zemlje, kralja Abdulaha.

Saudijske vlasti kažu da je advokat pokušao da prokrijumčari u zemlju lekove protiv anksioznosti.

Portparol saudijskih vlasti ocenio je demonstracije u Egiptu "neopravdanim" i rekao da je bilo pokušaja da se zauzmu zgrade misija i da je prećeno zaposlenima u njima, Saudijcima i Egipćanima.

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
5. februar: "Perspektiva" - novi serijal RSEi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
28.01.2015
RSE u saradnji sa Mebius filmom 5. februara počinje s emitovanjem jednogodišnjeg TV serijala o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U 52 emisije, snimljene u formi dijaloga i sučeljavanja, gostuju angažovani mladi muzičari iz regiona, kao što su Edo Maajka, Marcello, Brano Jakubović, Remy i drugi. Serijal, koji će biti emitovana na BHT-u i 25 drugih televizijskih stanica iz regiona, počinjemo pričom mladih iz Mostara.